Sunday, September 4, 2011

CHEKDET

Brader yang rambut dreadlocks yang selalu lepak busking tepi Maybank Bukit Bintang tu, siapa tak kenal,kan? Aku start suka dia dan kawan-kawan dia time at the first sight aku tengok diorg busking. Dia and kawan-kawan dia main lagu cover but style diorg sendiri. Sorry aku buta alat music, tapi tak silap aku diorg main precussion, dan satu lagi tu err apa eh nama paip panjang tu? and a guitar kapok. Gaya macam sempoi gila. Suara brader tu dah la sedap. Banyak jugak la bunyi music mereka.

Semalam, i brought their CD, for the first time. Dengar first track, bunyi macam country punya music. Oh did i mention? lagu dia semua dalam bahasa ibunda. Lagu Reggae suka-suka dia speaking Noghori. Asal situ agaknya. Kalau ye, high five la bang :D lagu dia yang ni aku rasa paling original. And, paling awesome.

Puisi dunia bawak maksud pasal orang. Orang yang gila syurga, gila jantina dan gila ape lagi? Haha. Gaya music dan penyampaian agak reggae. Senang cerita sempoi je.

Aku rasa music dia best. And tak bazir duit rm 10. Clean kot bunyi dia. CRONICLES RECORD did a great job. And cd dia pun tak mahal sangat. I think dia memang nak kasi semua orang berkemampuan untuk mendengar music dia :D

Nak tenang fikiran, dengar la cd ni. Diorang ade je dekat Bukit Bintang tu. Takpernah jemu berbusking.

2 comments:

  1. tak silap aku brader tu banyak main lagu blues kan ??

    ReplyDelete
  2. semua. Macam lagu country pun sama

    ReplyDelete